10Haz
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İç Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü İç Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, eğitim-öğretim süreçlerimizi sürekli iyileştirmek, akademik kaliteyi artırmak ve öğrencilerimize daha etkin bir öğrenme ortamı sunmak amacıyla iç paydaşlarımızla bir araya geldik.

Devamı
30May
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi!

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dış Paydaş Toplantısı Gerçekleştirildi!

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, eğitim-öğretim süreçlerimizi güçlendirmek, sektörel beklentilere daha iyi yanıt verebilmek ve öğrencilerimize nitelikli bir öğrenme deneyimi sunmak amacıyla dış paydaşlarımızla bir araya geldik.  

Devamı
14May
Bölüm hocalarımız ve öğrencilerimizden 4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi'ne katılım!

Bölüm hocalarımız ve öğrencilerimizden 4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi'ne katılım!

8–11 Mayıs 2025 tarihleri arasında Antalya’da düzenlenen 4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi’nde, Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nü temsilen iki farklı bildiri başarıyla sunuldu.

Devamı
13May
Mezun öğrencimiz Şef Yusuf Fırtına, Gıda Bilimi dersinde 1. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek taze makarna üretim sürecini ve deneyimlerini paylaştı.

Mezun öğrencimiz Şef Yusuf Fırtına, Gıda Bilimi dersinde 1. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek taze makarna üretim sürecini ve deneyimlerini paylaştı.

Üniversitemiz Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Gıda Bilimi dersi kapsamında yürütülen uygulamalı derste, taze makarna üretim sürecini deneyimleme fırsatı buldu.  

Devamı
08May
Bölümüz Beslenme Bilimi dersi kapsamında Alanya Huzurevi'ni ziyaret etti.

Bölümüz Beslenme Bilimi dersi kapsamında Alanya Huzurevi'ni ziyaret etti.

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Beslenme Bilimi dersi kapsamında Alanya Huzurevi’ni ziyaret etti.

Devamı
08May
Mezun öğrencimiz Şef Metincan Bolat, Gıda Bilimi dersinde 1. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek çikolata üretim süreçleri üzerine deneyimlerini aktardı.

Mezun öğrencimiz Şef Metincan Bolat, Gıda Bilimi dersinde 1. sınıf öğrencilerimizle bir araya gelerek çikolata üretim süreçleri üzerine deneyimlerini aktardı.

Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün Gıda Bilimi dersi kapsamında, mezunlarımızdan Metincan Bolat öğrencilerle bir araya gelerek çikolatanın fiziksel yapısı, kakao yağı kristalizasyonu ve sıcaklık kontrollü üretim süreçleri üzerine deneyimlerini aktardı.

Devamı
24Nis
Bölüm hocalarımızdan Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, yeni dünya kebabı yapımını anlattı.

Bölüm hocalarımızdan Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, yeni dünya kebabı yapımını anlattı.

Gastronomi ve Mutfak Sanatlar Bölümü hocalarımızdan Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, Aşçılık programı 2. Sınıf öğrencileri ile Yöresel Mutfaklar dersi kapsamında Yeni Dünya Kebabı hazırladı.

Devamı
24Nis
Alanyaspor beslenme uzmanı Ali Yoylu konuğumuz oldu.

Alanyaspor beslenme uzmanı Ali Yoylu konuğumuz oldu.

Alanyaspor’un değerli beslenme uzmanı Ali Yoylu ile bir söyleşi gerçekleştirdik.  

Devamı
27Şub
Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te yer aldık.

Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te yer aldık.

Gastronomi dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olan Culinary Forum 2025’te, ilham verici oturumlar ve yaratıcı workshoplarla dolu dolu bir gün geçirdik  

Devamı
06Şub
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (İngilizce/Türkçe) Bölümleri olarak bölüm toplantımızı gerçekleştirdik. 

Devamı
30Ara
Uzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.

Uzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.

Uzak Doğu mutfaklarının usta Şefi Hasan Karabazar, üniversitemizin uygulama mutfağında öğrencilerimize Sushi üzerine harika bir Masterclass verdi.

Devamı
26Ara
Babaoğlu Zeytinyağı Fabrikası'nı ziyaret ettik.

Babaoğlu Zeytinyağı Fabrikası'nı ziyaret ettik.

Babaoğlu Zeytinyağı Fabrikası gezimizde, sızma zeytinyağı üretim sürecini yakından görme fırsatı bulduk.

Devamı
20Ara
Bölüm hocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ni ziyaret etti.

Bölüm hocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ni ziyaret etti.

Hocalarımız ve öğrencilerimiz Alaiye Su Üretim ve Dolum Tesisi'ne teknik gezi düzenledi.

Devamı
05Ara
Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız, Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersimize konuk oldu.

Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız, Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersimize konuk oldu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüz, sektörün önemli isimlerinden Gastronomi Stratejisti Dinç Yıldız'ı ağırladı. Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı dersine konuk olarak katılan Dinç Yıldız, öğrencilerle deneyimlerini paylaşarak sektöre dair önemli ipuçlar...

Devamı
27Kas
Öğr. Gör. Bilgehan Rabia Lavaşçı ile Dubai Truffle Chocolate Atölyesi

Öğr. Gör. Bilgehan Rabia Lavaşçı ile Dubai Truffle Chocolate Atölyesi

Üniversitemizde düzenlenecek Dubai Truffle Chocolate Atölyesi'ne katılmak ister misiniz? Hem keyifli hem de lezzetli bir deneyim sizleri bekliyor! Detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak için bize mesaj yoluyla ulaşabilirsiniz. Eğitim için kişi başı katılım ücreti 1250 TL' dir.

Devamı
26Kas
Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirildi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirildi ve üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti.

Kırıkkale Üniversitesi Kurumsal Akreditasyon süreci kapsamında, YÖKAK tarafından “Öğrenci Değerlendirici” olarak görevlendirilen yüksek lisans öğrencimiz Burak Şen, üniversitemizi en iyi şekilde temsil etti. Öğrencimiz 23-24 Kasım tarihlerinde Mersin Üniversitesi Anamur Meslek Yüks...

Devamı
01Kas
Ünlü şef ve mutfak tarihçisi Yunus Emre Akkor Üniversitemizde bir konferans verdi.

Ünlü şef ve mutfak tarihçisi Yunus Emre Akkor Üniversitemizde bir konferans verdi.

Gastronomi dünyasının değerli isimlerinden Şef Yunus Emre Akkor, 1 Kasım Cuma günü Alanya Üniversitesi’nde düzenlenen “Bir İmparatorluğun Mutfak Hikayeleri” başlıklı söyleşide öğrenci ve akademisyenlerle bir araya geldi. Yoğun ilgi gören etkinlikte, Akkor, Türk ve Osmanlı mutfağının tar...

Devamı
13Eyl
Öğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Erasmus+ KA171 Değişim Programı Kapsamında University of Pretoria'da Ders Verme Etkinliğinde Bulundular.

Öğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Erasmus+ KA171 Değişim Programı Kapsamında University of Pretoria'da Ders Verme Etkinliğinde Bulundular.

Öğr. Gör. Tamer Taşçı ve Öğr. Gör. Erdi Eren, Pretoria Üniversitesi'nde (Güney Afrika) öğrencilerle bir araya gelerek Türk mutfağının tanıttılar.

Devamı
09Eyl
Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 Programı Kapsamında Bahamalar Üniversitesi'ni Ziyaret Ederek Ders Verme Etkinliğinde Bulundu.

Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 Programı Kapsamında Bahamalar Üniversitesi'ni Ziyaret Ederek Ders Verme Etkinliğinde Bulundu.

Doç. Dr. Esra Mankan, Erasmus+ KA171 değişim programı dahilinde Bahamalar Üniversitesi'nde ders verme etkinliğinde bulundu.

Devamı
29May
Bölümümüz işbirliği ve staj ortaklıkları yapmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Bölümümüz işbirliği ve staj ortaklıkları yapmak ve fikir alışverişlerinde bulunmak amacıyla dış paydaş toplantısı gerçekleştirdi.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak, deneyimli şefler, otel temsilcileri ve değerli akademisyenlerimiz ile birlikte dış paydaş toplantımızı gerçekleştirdik.

Devamı

Site Haritası